Citrienfonds achtergrond
Nieuws
12
nov

Citrienfonds op de zorg & ict beurs

Een aantal Citrienfondsprogramma’s waren op 2,3 en 4 november aanwezig bij de Zorg & ICT Beurs in de Jaarbeurs in Utrecht, waaronder het programma Regionale Oncologienetwerken. Tijdens het evenement boden zij de eerste Implementatietoolkit XDS aan.

Keep up the change
Het thema van de beurs wat dit jaar ‘Keep up de change’. Laurens de Groot, themamanager Digitale uitwisseling van Regionale Oncologienetwerken overhandigde in kader van dit thema tijdens het evenement het eerste exemplaar van de Implementatietoolkit XDS aan Tie Tjee, leveranciersvoorzitter van IHE Nederland.

Cross document sharing
XDS staat voor, cross document sharing en is een internationale standaard voor digitale gegevensuitwisseling op een veilige manier. Voor ziekenhuizen en netwerken die met XDS aan de slag willen is nu een Implementatietoolkit samengesteld. Deze geeft antwoord op vragen als: Hoe vraag ik om patiënttoestemming voor het delen van zorginformatie? Waar vind ik landelijke afspraken over beeldbeschikbaarheid? Kan ik XDS toepassen voor een multidisciplinair overleg (mdo) of verwijzing?

Zelf aan de de slag?
De Implementatietoolkit, in goede samenwerking tussen de umc's tot stand gekomen, is een compacte gereedschapskist vol praktische tips en good practices voor iedereen die met de implementatie van XDS aan de slag wil of is!

Meer weten? De toolkit is te vinden op de website van Regionale Oncologienetwerken.