Citrienfonds achtergrond
Evenement
04
okt

Carrousel: Community Building

Ze schieten als paddenstoelen uit de grond: Digitale communities binnen het zorgveld. Van Facebookgroepen tot kennisplatforms, je ziet steeds meer (online) plekken waar collega's vakgenoten en belanghebbenden met elkaar in contact komen om kennis uit te wisselen.

Het opzetten van een community brengt een hoop uitdagingen met zich mee. Kan het een fysiek netwerk vervangen? Hoe zorg je voor actieve leden? En hoe ga je om met het delen van vertrouwelijke informatie? 

Progrgramma 

De nieuwe Carrousel  werd dit najaar georganiseerd door Peter Staal. Verdeeld over 2 interactieve worshops gaf hij betrokkenen uit de programma's  de kans om hun community tot een succes te maken. We kijken terug op een inspirerende en leerzame dag. 

Workshop #1 Hoe start ik een community?
Introductiesessie
Benieuwd of een community starten past binnen jouw programma? Dan is deze introductiesessie iets voor jou!
Tijdstip: 10:00 - 13:30
Locatie: Creative Valley, Utrecht

Workshop #2 Hoe verbeter ik mijn community?
Verdiepingssessie
Maak je deel uit van een bestaande community? In deze verdiepingssessie leer je hoe je deze naar een hoger niveau kan tillen.
Tijdstip: 13:00 - 16:30
Locatie: Creative Valley, Utrecht

Over Peter Staal 

Peter Staal heeft meer dan 10 jaar ervaring met het organiseren van communities. Hij helpt anderen bij het implementeren en managen hiervan. Zijn hart gaat sneller kloppen van organisaties die efficiënter samen willen werken en beter kennis willen delen. Samen met Kirsten Wagenaar begon hij daarom in 2018 consultancy bureau Bind waarin ze organisaties helpen in kaart te brengen hoe online communities of netwerken kunnen helpen bij de bedrijfsvoering.  In 2019 schreef hij het boek Organiseren van Communities. Benieuwd hoe jij zelf een community kunt starten? Lees dan Peter zijn blog.

Aanmelden

De Citrienfonds Carrousel is exclusief bedoeld voor betrokkenen van het Citrienfonds? Wil jij bij ons eerst volgende evenement zijn?  Mail voor meer info naar citrien@nfu.nl.