Citrienfonds achtergrond
Logo van Regionale Oncologienetwerken

Trefzekere zorg voor iedere patiënt met kanker

Trefzekere zorg voor iedere patiënt met kanker vereist soepele samenwerking van alle betrokken zorgverleners. Stimuleren van samenwerking in oncologienetwerken in regio's is daarom ons belangrijkste speerpunt.

Wij ontwikkelen vernieuwende oplossingen en good practices voor oncologische netwerkzorg. We helpen die implementeren in alle regio’s van Nederland.

Afbeelding Regionale Oncologienetwerken
Trefzekere zorg voor iedere patiënt met kanker is onze missie. Daarom stimuleren wij de samenwerking van zorgverleners in regionale oncologienetwerken.

Waarom we dit doen

Door samen te werken in regionale netwerken:

  • zijn specialisten uit meerdere ziekenhuizen in één regio betrokken bij de diagnose en de mogelijkheden voor behandeling van patiënten met kanker;
  • kan de patiënt met de ‘eigen’ dokter in het ‘eigen’ ziekenhuis bespreken wat voor hem of haar de best passende behandeling is;
  • zal deze best passende behandeling dicht bij huis plaatsvinden als dat kan, of verder weg als het moet.

Thema's voor 2019-2022

Passend behandelplan

Verenigt de beste oncologische behandelmogelijkheden met afwegingen op grond van iemands algemene gezondheidstoestand en de doelen en wensen van de patiënt.

Gegevenssets oncologie

Samenwerking in oncologienetwerken vereist vaste afspraken over de inhoud en registratie van de patiëntgegevens die nodig zijn voor trefzekere zorg.

Digitale uitwisseling

Snelle en goede digitale uitwisseling van patiëntgegevens is onmisbaar voor uitstekende samenwerking van alle betrokken zorgverleners.

Waardegedreven financiering

De financiering van de zorg in netwerken moet zó worden ingericht dat dit leidt tot optimale kwaliteit van de zorg in relatie tot de (maatschappelijke) kosten.

Programmateam

Regionale oncologienetwerken staat onder leiding van prof. dr. Hans Nijman. Op onze website vind je contactgegevens van de themamanagers en projectleiders die meer kunnen vertellen over de thema’s en projecten.

Website Regionale Oncologienetwerken

Naar de website van Regionale Oncologienetwerken

Onze andere Citrienfondsprogramma's